John Vermeiren - Tomaten

Na het succes van telen op goten ben ik volledig overgestapt op de systemen en producten van Meteor Systems.

John Vermeiren over Meteor Systems

Mijn eerste producten van Meteor Systems heb ik halverwege de jaren ’90 aangeschaft. Ik weet nog goed dat Meteor Systems als één van de eerste bedrijven wereldwijd het telen op goten heeft geïntroduceerd. Ik was enthousiast om het telen op de volle grond los te laten.  Immers, het substraat ligt veel strakker, geen wortels meer in contact met de grond en het luchtige klimaat onder de teeltgoten maakt het jonge gewas veel actiever. In begin van de teelt is er arbeidswinst omdat het gewas makkelijker te bewerken is.

Het bleek een succes en uiteindelijk ben ik volledig overgestapt op de systemen en producten van Meteor Systems.  Inmiddels heb ik met mijn partners verschillende kassen met tomaten, VW Tuinderijen staan 8,3 ha, Hortipower 14,5 ha, VW Maxburg 10 ha, Meerfresh 13,6 ha en in Amerika nog eens 38 ha.

Een sterke kracht van Meteor Systems  is het persoonlijk contact en het samen ontwikkelen van nieuwe teelttechnieken. Zo hebben wij samen gewerkt aan combinatiebeugels die de CO2 slang, verwarming en druppelslang tegelijkertijd dragen. Niet onbelangrijk vind ik dat alles netjes compact en strak is afgewerkt en dat het zit waar het moeten zitten.  

Ik heb altijd nauw contact gehad met Chris Bastiaansen en nu is dat Peter Lexmond. Rens Wijnen heeft de gehele watertechniek gedaan. Dat is het prettige aan onze samenwerking, communicatielijnen zijn kort en het zijn duurzame en degelijke producten waar zij voor 100% achter staan.

Bekijk hier het laatste project van John Vermeieren. 

Het Broek Softfruit

Ruim 25 jaar geleden startte Arnoud van Asseldonk het bedrijf Het Broek Softfruit voor de teelt van aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Het Broek Softfruit is gelegen in het Noord-Brabantse Veghel. Naast de teelt, verkoopt het bedrijf ook aardbeien-, frambozen- en bramenplanten.