De wereld van meteor systems

De oprichters van Meteor Systems komen uit een Nederlandse tuinbouwfamilie die generaties terug gaat. 25 jaar geleden zijn zij als een klein familiebedrijf begonnen en inmiddels uitgegroeid tot wereldwijd marktleider van complete teeltsystemen voor de glastuinbouw. Alle producten worden onder 1 dak geproduceerd en voornamelijk toegepast voor de teelt van groenten, zacht fruit en snijbloemen, medicinale cannabis en bladgroenten en kruiden.

Met meer dan 130 gemotiveerde medewerkers en dankzij de duurzame relaties met klanten en leveranciers, bedient Meteor Systems de internationale tuinbouwmarkt sinds 25 jaar zeer succesvol vanuit haar hoofdvestiging in Nederland.

Met een machinepark voorzien met van de modernste technologieën wordt bij Meteor, als enige bedrijf wereldwijd, alles voor de inrichting van tuinbouwkassen en -tunnels onder één dak geproduceerd. Denk hierbij aan 35 types teeltgoten, ondersteunings- en (beweegbare) ophangsystemen, irrigatiesystemen, verwarmingsartikelen zoals buisrailsteunen en lange liggers, kunststofproducten voor het (op)kweken van aardbeien, drijvers voor de teelt op water, verticale teeltrekken en fruitoverkappingen. Onze teeltgoten worden door mobiele rolvormmachines wereldwijd op locatie voltooid.

Het productieproces wordt volledig in eigen regie beheerd, waardoor de communicatielijnen kort zijn en het overzicht bewaard blijft. Een groot voordeel vormen de lange en duurzame relaties met prominente grondstofleveranciers. Door deze bevoorrechte positie is het op voorraad houden van staal en kunststof, zelfs tijdens de coronatijd, nauwelijks een probleem.

De producten van Meteor Systems zijn geschikt voor toepassing in grote kascomplexen, (semi-) buitenteelten en indoor farming overal ter wereld. Het unieke productaanbod maakt Meteor Systems een interessante samenwerkingspartner voor o.a. kassenbouwers, installateurs, turn-key leveranciers en eindgebruikers. Van ontwerp tot uitvoering en in overleg met de klant worden al jaren unieke tuinbouwprojecten gerealiseerd. Inmiddels is het klantenbestand enorm uitgebreid en bestrijkt het alle continenten. Hierdoor wordt er altijd rekening gehouden met specifieke (klimaat)omstandigheden in een bepaald land en kunnen producten daarop worden aangepast.

De specialisten van Meteor Systems hebben allemaal ruime ervaring in de tuinbouwsector en/of zijn hiermee opgegroeid. Door deze expertise in-house te bundelen, staan zij dicht bij de teler en denken mee over oplossingen voor tuinbouw-technische uitdagingen. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant, flexibel te zijn en custom-made systemen te ontwerpen, zijn door de jaren heen innovaties ontwikkeld waar de internationale tuinbouwsector dankbaar van profiteert.

Kom ons team versterken!

Wij zijn een Brabants familiebedrijf met een open en ondernemende sfeer. Houd je van een uitdaging, ben je een gedreven persoon en draag je graag een steentje bij door jouw kwaliteiten in te zetten, dan ben je bij Meteor Systems op het juist adres.

De specialisten van meteor systems

Het succes van Meteor Systems is mede te danken aan ruim 20 jaar ervaring en haar werknemers die het maatwerk voor je kunnen leveren. Met ruim honderd werknemers zorgt het team van Meteor Systems iedere dag voor een verantwoorde, collegiale en oplossingsgerichte aanpak.