Fruitoverkappingen

Meteor Systems biedt overkappingen aan voor de buitenteelt van kwetsbare gewassen zoals aardbeien, bessen, bramen, frambozen en kersen. Wij streven naar een optimale benutting van licht, lucht en water, en dit zorgt ervoor dat wij vooraan staan als het gaat om de technologie van het telen van zacht fruit onder plastic overkappingen.

Mini Air

De Mini-Air fruitoverkapping is ideaal om het teeltklimaat en de temperatuur beter te regelen. De hoogte van deze fruitoverkapping is in een aantal landen geschikt om vergunningsvrij te plaatsen. Er is een doorlopende nok-luchting en door de grote ventilatiecapaciteit kan er goed worden afgelucht . Zijkanten van de Mini-Air zijn optioneel en kunnen volledig dicht of oprolbaar worden gemaakt.

De Mini-Air is modulair; het onderstel blijft hetzelfde, terwijl de kappen vervangen kunnen worden door een andere variant (Light, Regular en Pro). In eigen beheer is een Mini-Air eenvoudig op te bouwen met uitgebreide technische ondersteuning van Meteor Systems.

Vooralsnog wordt de Mini-Air voornamelijk gebruikt voor de teelt van aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen. Maar andere gewassen worden zeker niet uitgesloten.

Mini tunnel

Bij de mini tunnel is de teeltgoot op stellingen voorzien van een overkapping met folie. De overkapping geeft bescherming van het gewas bij verschillende weersomstandigheden. De beugels voor de folie worden per teeltgoot geleverd. Daarnaast is er de mogelijkheid om het regenwater op te vangen.

Meer weten over onze fruitoverkappingen?

Download onze folder voor informatie over de verschillende soorten, maten en functionaliteiten.