Groenten

Met de teeltsystemen van Meteor Systems haalt u het beste uit uw teelt. Kwaliteit, optimalisatie en efficiëntie zijn de kernwaarden die wij in onze teeltsystemen toepassen. Onze oplossingen zijn perfect afgestemd op de specifieke eisen van elke moderne teler en diens teeltomstandigheden. Wij leveren maatwerk en denken graag met u mee. Onderstaande informatie geldt dan ook in de eerste plaats als richtlijn; in principe zijn alle mogelijkheden bespreekbaar.

Teeltgoten

De teeltgoten van Meteor Systems zijn vervaardigd uit hoogwaardig bandstaal en opgebouwd uit meerdere lagen. Afhankelijk van uw situatie rolvormen wij teeltgoten op locatie of leveren wij deze in stukken uit onze eigen fabriek. Met meer dan 35 verschillende varianten bieden wij voor elke teelt een pasklare oplossing.            

De teeltgoten vormen de basis voor elk teeltsysteem. Het gewas in combinatie met de overspanning en substraathouder zijn bepalend voor de gootvorm en breedte.  Met behulp van onze teeltgoten kunt u het drainwater recirculeren waardoor het water -en meststoffenverbruik aanzienlijk kan worden verminderd. De teeltgoten dragen bovendien bij aan een betere hygiëne waardoor verspreiding van ziektes wordt geminimaliseerd. Daarnaast is er meer luchtcirculatie rondom de teelgoot waardoor er een droger klimaat ontstaat.

 

 

Ophang -en ondersteuningen

De teeltgoten van Meteor Systems kunnen in een kasconstructie opgehangen of op steunen geplaatst worden. Elk teeltsysteem is uniek, onze adviseurs helpen u graag verder met een teeltsysteem wat specifiek aan uw eisen en wensen voldoet.

OPHANGSYSTEMEN VOOR TEELTGOTEN
Voor elke teelt ontwerpen wij in overleg met u een specifieke ophanging die optimaal bij uw situatie past. Deze wordt uitvoerig getest om de teeltgoot in volle belasting te kunnen dragen. Ophangsystemen voor teeltgoten worden op lengte gemaakt. Voor elk basisonderdeel van de ophanging zijn  vele uitvoeringen mogelijk. Een ophanging bestaat doorgaans uit een bevestiging aan de tralieligger of tunnelbuis, staalkabel, groeibuishaak en ophangbeugel.

STEUNEN VOOR TEELTGOTEN
Voor een kas- of tunnelconstructie kan de belasting van een hangend teeltsysteem  te hoog zijn. Hiervoor heeft Meteor Systems steunen ontwikkeld die de teeltgoten verhoogd opstellen. Gootsteunen zijn gegalvaniseerd en kunnen direct op de grond of op de betonvloer in de kas worden geplaatst. Vaak worden zij gebruikt in combinatie met lange liggers en buisrailsteunen. Wij adviseren u graag over de meest geschikte optie voor uw specifieke teelt.

 

 

Gevelconstructies

Om de teeltgoten optimaal te stabiliseren, maken we gebruik van een gevelconstructie of V-ophanging. De gevelconstructie wordt gemonteerd aan de kaskolom, is in hoogte verstelbaar en vangt het uiteinde van de goot op. De V-ophanging is verstelbaar, hangt aan de voorlaatste tralieligger of tunnelbuis en vangt het overhangende deel van de teeltgoot op.

KOP -EN ZIJGEVELCONSTRUCTIE
De kopgevelconstructie wordt aan de kaskolom gemonteerd en is in hoogte verstelbaar. Tevens biedt dit de mogelijkheid om naast het opvangen van de teeltgoten ook een gevelgoot en verdeel- en verzamelleidingen te hangen.

V-OPHANGING EN HALVE V-OPHANGING
Met een V- of halve V-ophanging bij het middenpad ontstaat er een extra steunpunt voor de goot wanneer deze meer dan 75 cm voorbij de eerste ophanging steekt. Met een V- of halve V-ophanging aan de kopgevel is het mogelijk om een looppad in de kas te creëren of de gevel zelf vrij te houden.

 

 

Drainwater opvangbakken 

Het drainwater wordt in afvoerkanalen van de goot opgevangen en aan het einde van de teeltgoot verzameld in een eindopvangbak. Meteor Systems heeft voor elk goottype een passende opvangbak. Deze opvangbakken worden waterdicht aan de goot gemonteerd.

MIDDEN -EN EINDOPVANGBAKKEN
Door opvang van drainwater bestaat er minder risico op verspreiding van ziektes. Het drainwater wordt via een gesloten (boven- of ondergrondse) centrale leiding afgevoerd. Onze midden- en eindopvangbakken zijn gemaakt van wit kunststof en zijn uiteraard Uv-bestendig. Dit zorgt voor een duurzaam systeem met een aantrekkelijk schone, strakke uitstaling.

 

Opties

Om uw teeltsysteem compleet te maken en af te stemmen op uw teelt bieden wij een aantal opties.

EINDKAPPEN
Eindkappen zijn vervaardigd van wit kunststof of uit verzinkt en gepoedercoat staal. Scherpe randen aan de uiteinden van de goot worden op deze manier afgedekt om beschadiging aan uzelf en uw gewas te voorkomen. Eindkappen zorgen voor een nette afwerking.

STENGELKEERDERS
Stengelkeerders worden in de tomatenteelt en bij hoge draad komkommerteelt gebruikt om plantenstengels aan beide einden van de teeltgoot te ondersteunen en te geleiden. Deze stengelkeerders voorkomen het knikken en beschadigen van de stengels.

STENGELDRAGERS

Aan beide zijden van de goot worden de stengels bij elkaar en van de grond gehouden door geleiding en ondersteuning van de stengeldragers. Afhankelijk van het type teeltgoot en de situatie kunnen we diverse modellen stengeldragers leveren.

IRRIGATIEBEUGELS
Irrigatie beugels worden onder de teeltgoot gemonteerd en zorgen voor extra stevigheid van de teeltgoot. Ze kunnen ook worden gebruikt voor de ondersteuning van één of meerdere druppelslangen of een CO2-slang aan de teeltgoot.

KUNSTSTOF IRRIGATIEHAAKJES
Met behulp van onze kunststof irrigatiehaakjes kunt u de druppelslang eenvoudig aan de teeltgoot hangen. Montage en demontage van druppelslang is hierdoor snel mogelijk. Deze irrigatiehaakjes zijn voor elke standaard druppelslang beschikbaar.

Meer weten over de werkwijze en producten van Meteor Systems?

Download onze brochure voor een overzicht over onze producten en diensten.