Sven Neufkens - Aardbeien

Van collega's had ik vernomen dat de teeltsystemen van Meteor Systems eenvoudig werken, een strakke indeling van de serre geven en goed van kwaliteit zijn.

Sven Neufkens over Meteor Systems

Omdat ik een goed systeem zocht om aardbeien te kweken zocht ik contact met Meteor Systems. In België heb ik 0,5 ha tuinbouwkas staan. Ik had van collega’s vernomen dat de teeltsystemen van Meteor eenvoudig werken, een strakke indeling van de serre geven en goed van kwaliteit zijn. Bovendien konden we veel van de constructie zelf doen, door de makkelijke mee te leveren handleiding. Daar hebben we aardig wat geld mee weten te besparen. 

We hebben teeltgoten hangend aan de tralies, met eindkappen, zaagbeugels, tussenbeugels en noem maar op. We hebben alle producten van Meteor Systems afgenomen. We zijn hier erg blij mee. De lijnen zijn kort en dat maakt het schakelen erg prettig en snel.

Al met al ben ik tevreden over het systeem. De productie van de goten vlotte erg goed en de potten passen er mooi en perfect in. Daarbij is het een erg stevige constructie, ondanks dat het licht gebouwd is. Ik zou deze systemen zeker aanbevelen bij tuinders die op zoek zijn naar de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen.

Nieuwe mini-air en mini-tunnel overkapping voor familie Reijnders in Linkhout België. 

De familie Reijnders is in 1995 gestart met de grootschalige teelt van tomaten. In 2010 kwam het besluit om ook te beginnen met de fruitteelt; oorspronkelijk met kiwibessen. Helaas bleek dit niet rendabel en werd de keus gemaakt voor aardbeien. In 2013 is het bedrijf gestopt met de teelt van tomaten om zich volledig te richten op zachtfruit, met name aardbeien.