Zacht Fruit

Het ontwikkelen, produceren en wereldwijd distribueren van complete teeltsystemen voor elke teelt in de professionele tuinbouw. Met de teeltsystemen van Meteor Systems haalt u het beste uit uw teelt. De teeltsystemen in op deze pagina zijn hoofdzakelijk gericht op het kweken van aardbeien. Voor het kweken van overige soorten zacht fruit denken wij graag met u mee voor een passende oplossing!

Teeltgoten

De teeltgoten van Meteor Systems zijn vervaardigd uit hoogwaardig bandstaal en opgebouwd uit meerdere lagen. Afhankelijk van uw situatie rolvormen wij teeltgoten op locatie of leveren wij deze in stukken uit onze eigen fabriek. Met meer dan 35 verschillende varianten bieden wij voor elke teelt een pasklare oplossing.

De teeltgoten vormen de basis voor elk teeltsysteem. Het gewas in combinatie met de overspanning en substraathouder zijn bepalend voor de gootvorm en breedte.  Met behulp van onze teeltgoten kunt u het drainwater recirculeren waardoor het water -en meststoffenverbruik aanzienlijk kan worden verminderd. De teeltgoten dragen bovendien bij aan een betere hygiëne waardoor verspreiding van ziektes wordt geminimaliseerd. Daarnaast is er meer luchtcirculatie rondom de teelgoot waardoor er een droger klimaat ontstaat.

Ophang- en ondersteuningen

De teeltgoten van Meteor Systems kunnen in een kasconstructie opgehangen of op steunen geplaatst worden. Elk teeltsysteem is uniek, onze adviseurs helpen u graag verder met een teeltsysteem wat specifiek aan uw eisen en wensen voldoet.

OPHANGSYSTEMEN VOOR TEELTGOTEN
Voor elke teelt ontwerpen wij in overleg met u een specifieke ophanging die optimaal bij uw situatie past. Deze wordt uitvoerig getest om de teeltgoot in volle belasting te kunnen dragen. Ophangsystemen voor teeltgoten worden op lengte gemaakt. Voor elk basisonderdeel van de ophanging zijn  vele uitvoeringen mogelijk. Een ophanging bestaat doorgaans uit een bevestiging aan de tralieligger of tunnelbuis, staalkabel, groeibuishaak en ophangbeugel.

PAALBEUGELS VOOR DE STELLINGTEELT
Paalbeugels zijn eenvoudig te plaatsen en worden toegepast in een tunnel, kas of buiten. Tussen de paalbeugels kan een tussenbeugel geplaatst worden voor het ondersteunen van traveraband en atlaskoord.

SWINGSYSTEEM
Het eenvoudig te monteren swingsysteem zorgt voor  een optimale benutting van het kasoppervlak en een hogere plantdichtheid. 

HIJSSYSTEEM
Met een hijssysteem zorgt u voor een hogere plantdichtheid en optimale benutting van het kasoppervlak.

Gevelconstructie

Om de teeltgoten optimaal te stabiliseren, maken we gebruik van een gevelconstructie of V-ophanging. De gevelconstructie wordt gemonteerd aan de kaskolom, is in hoogte verstelbaar en vangt het uiteinde van de goot op. De V-ophanging is verstelbaar, hangt aan de voorlaatste tralieligger of tunnelbuis en vangt het overhangende deel van de teeltgoot op.

KOP- EN ZIJGEVELCONSTRUCTIE
De kopgevelconstructie wordt aan de kaskolom gemonteerd en is in hoogte verstelbaar. Tevens biedt dit de mogelijkheid om naast het opvangen van de teeltgoten ook een gevelgoot en verdeel- en verzamelleidingen te hangen.

V-OPHANGING EN HALVE V-OPHANGING
Met een V- of halve V-ophanging bij het middenpad ontstaat er een extra steunpunt voor de goot wanneer deze meer dan 75 cm voorbij de eerste ophanging steekt. Met een V- of halve V-ophanging aan de kopgevel is het mogelijk om een looppad in de kas te creëren of de gevel zelf vrij te houden.

Drainwater opvangbakken

Het drainwater wordt in afvoerkanalen van de goot opgevangen en aan het einde van de teeltgoot verzameld in een eindopvangbak. Meteor Systems heeft voor elk goottype een passende opvangbak. Deze opvangbakken worden waterdicht aan de goot gemonteerd.

MIDDEN- EN EINDOPVANGBAKKEN
Door opvang van drainwater bestaat er minder risico op verspreiding van ziektes. Het drainwater wordt via een gesloten (boven- of ondergrondse) centrale leiding afgevoerd. Onze midden- en eindopvangbakken zijn gemaakt van wit kunststof en zijn uiteraard Uv-bestendig. Dit zorgt voor een duurzaam systeem met een aantrekkelijk schone, strakke uitstaling.

Trayveld

Voor het opkweken van aardbeienplanten heeft Meteor Systems een totaalconcept ontwikkeld met aardbeientrays op rails, waardoor de trays los van de bodem staan. Grote voordelen van dit systeem zijn meer planten per m2, minder ziektedruk, luchtcirculatie onder de aardbeienplanten, en besparing van meststoffen en water. Ook biedt dit systeem diverse mogelijkheden voor verdere automatisering.

 

Aardbeienpot

De aardbeienpot van Meteor Systems heeft een inhoud van 3,5 liter en is geschikt voor 2 planten. Het unieke van deze pot is  dat de plantenhorizontaal in de opening worden gelegd.
Klik hier voor de instructievideo voor het planten met de aarbeienpot van Meteor Systems.

Meer weten over de werkwijze en producten van Meteor Systems?

Download onze brochure voor een overzicht over onze producten en diensten.