Chris Monden - Kruiden

De samenwerking bevalt me prima. Beide partijen hebben een evenredig aandeel in de ontwikkeling, maar elk op een eigen vakgebied. Dat vind ik ook zo fijn aan het werken met Meteor.

Christ Monden over Meteor Systems

Wij kweken 3,5 hectare kruiden en bladgroenten, 5 hectare paprika en 24 hectare kruiden in de volle grond. Ik klopte aan met de vraag of er drijvers in de markt zijn die niet zo snel vervuild en beschadigd raken en waarvan de levensduur langer is. Bas Dirven (hoofd R&D) had hier een idee over wat we samen zijn gaan uitwerken. Inmiddels zijn we een aantal jaartjes onderweg met de ontwikkeling van drijvers door middel van blow moulding. Vertical farming (stellingteelt) zijn we ook verder aan het ontwikkelen. Op een kleine oppervlakte onder led lampen kan ik nu heel het jaar rond jonge plantjes kweken en hebben deze meer kracht om tot een mooi eindproduct te komen.  Hier blijft het niet bij, want we weten nog maar een klein beetje. Elke keer komen er nieuwe resultaten naar boven die niet alleen verrassend kunnen zijn, maar zorgen voor continue verbeteringen.  

Meteor Systems spreekt de taal van de tuinder en dat kun je duidelijk merken in de praktijk. De roots liggen in de tuinbouw, waardoor het teeltsysteem vanuit de plant wordt benadert. De eenvoud van deze benadering vind ik erg prettig. Ik ben erg blij met Meteor Systems.

De Kruidenaer

De Kruidenaer is gevestigd in Etten-Leur en teelt verschillende soorten kruiden, maar ook sla en paprika’s. De totale kasoppervlakte beslaat ongeveer 32,5 hectare.