Snijbloemen

Kwaliteit, optimalisatie en efficiëntie zijn de kernwaarden die wij in onze teeltsystemen toepassen. Onze teeltsystemen zijn perfect afgestemd op de specifieke eisen van elke moderne teler en diens teeltomstandigheden. Wij leveren maatwerk en denken graag met u mee. Deze informatie geldt dan ook in de eerste plaats als richtlijn; in principe zijn alle mogelijkheden bespreekbaar.

Teeltgoten

De teeltgoten van Meteor Systems zijn vervaardigd uit hoogwaardig bandstaal en opgebouwd uit meerdere lagen. Afhankelijk van uw situatie rolvormen wij teeltgoten op locatie of leveren wij deze in stukken uit onze eigen fabriek. Met meer dan 35 verschillende varianten bieden wij voor elke teelt een pasklare oplossing.             

De teeltgoten vormen de basis voor elk teeltsysteem. Het gewas in combinatie met de overspanning en substraathouder zijn bepalend voor de gootvorm en breedte.  Met behulp van onze teeltgoten kunt u het drainwater recirculeren waardoor het water -en meststoffenverbruik aanzienlijk kan worden verminderd. De teeltgoten dragen bovendien bij aan een betere hygiëne waardoor verspreiding van ziektes wordt geminimaliseerd. Daarnaast is er meer luchtcirculatie rondom de teelgoot waardoor er een droger klimaat ontstaat.

POTPLAATSYSTEEM
Het potplaatteeltsysteem is ontwikkeld voor de gerberateelt, maar kan ook voor andere teelten worden toegepast. Het potplaatsysteem is geheel gegalvaniseerd en geschikt voor diverse potmaten. De potplaten worden op lengte in onze fabriek geproduceerd waarbij het gatenpatroon vooraf bepaald wordt.

Ondersteuningen

De stalen teeltgoten van Meteor Systems kunnen in een teeltsysteem op steunen geplaatst worden. Met behulp van deze steunen kunnen teeltgoten verhoogd opgesteld worden. Gootsteunen zijn gegalvaniseerd en kunnen direct op de grond of op de betonvloer in de kas worden geplaatst. Vaak worden zij gebruikt in combinatie met lange liggers en buisrailsteunen. Meteor Systems produceert meerdere soorten gootsteunen. Wij adviseren u graag over de meest geschikte optie voor uw specifieke teelt.

Drainwater opvangbakken

Het drainwater wordt in afvoerkanalen van de goot opgevangen en aan het einde van de teeltgoot verzameld in een eindopvangbak. Meteor Systems heeft voor elk goottype een passende opvangbak. Deze opvangbakken worden waterdicht aan de goot gemonteerd.

MIDDEN-EN EINDOPVANGBAKKEN
Door opvang van drainwater bestaat er minder risico op verspreiding van ziektes. Het drainwater wordt via een gesloten (boven- of ondergrondse) centrale leiding afgevoerd. Onze midden- en eindopvangbakken zijn gemaakt van wit kunststof en zijn uiteraard Uv-bestendig. Dit zorgt voor een duurzaam systeem met een aantrekkelijk schone, strakke uitstaling.

Opties

Om uw teeltsysteem compleet te maken en af te stemmen op uw teelt bieden wij een aantal opties.

EINDKAPPEN
Eindkappen zijn vervaardigd van wit kunststof of uit verzinkt en gepoedercoat staal. Scherpe randen aan de uiteinden van de goot worden op deze manier afgedekt om beschadiging aan uzelf en uw gewas te voorkomen. Eindkappen zorgen voor een nette afwerking.

GROEIBUISSTEUNEN
Voor het plaatsen van een groeibuis boven het gewas kunnen wij passende groeibuissteunen leveren.

IRRIGATIEBEUGELS
Irrigatie beugels worden onder de teeltgoot gemonteerd en zorgen voor extra stevigheid van de teeltgoot. Ze kunnen ook worden gebruikt voor de ondersteuning van één of meerdere druppelslangen of een CO2-slang aan de teeltgoot.

KUNSTSTOF IRRIGATIEHAAKJES
Met behulp van onze kunststof irrigatiehaakjes kunt u de druppelslang eenvoudig aan de teeltgoot hangen. Montage en demontage van druppelslang is hierdoor snel mogelijk. Deze irrigatiehaakjes zijn voor elke standaard druppelslang beschikbaar.

Meer weten over de werkwijze en producten van Meteor Systems?

Download onze brochure voor een overzicht over onze producten en diensten.