De Kruidenaer

De Kruidenaer is gevestigd in Etten-Leur en teelt verschillende soorten kruiden, maar ook sla en paprika’s. De totale kasoppervlakte beslaat ongeveer 32,5 hectare.

Sinds 2015 hebben Meteor Systems en De Kruidenaer samen meerdere projecten afgerond. Christ Monde, eigenaar van De Kruidenaer, klopte toen aan bij Meteor Systems met de vraag of er drijvers beschikbaar waren die niet snel vervuild/beschadigd raken en waarvan de levensduur lang is. Bas Dirven , hoofd R&D bij Meteor Systems, had hier een idee over, dat ze samen zijn gaan uitwerken.

Het meest recente project in de samenwerking is een meerlagen-rek voor de kiem, opkweek en groei, waardoor oppervlakten zo efficiënt mogelijk benut kunnen worden. Deze speciale rekken zijn ook te combineren met teelt op water. Eerst worden de zaden daarin opgekweekt en vervolgens in de drijvers geplaatst om uit te groeien tot een volwassen plant. De Kruidenaer gebruikt dit systeem met name voor kruiden als munt, peterselie en basilicum.

Christ Monde over Meteor Systems:

“Elke keer komen er nieuwe resultaten naar boven die niet alleen verrassend zijn, maar vooral zorgen voor continue verbeteringen. Op een kleine oppervlakte onder ledlampen kan ik nu jaarrond jonge planten kweken die bovendien meer kracht hebben om tot een mooi eindproduct te komen. Meteor Systems spreekt de taal van de tuinder en dat merk je duidelijk in de praktijk. Hun roots liggen in de tuinbouw, waardoor het innovatieve teeltsysteem vanuit de plant wordt benaderd. De eenvoud van deze benadering vind ik erg prettig. Ik ben dan ook erg blij met Meteor Systems.”

DeGoede Farms

Ben en Benjamin DeGoede wilden graag verder innoveren en zijn in 2021 overgestapt op Deep Flow Technique (DFT), het hydroponisch telen van bladgroenten en kruiden op een vijver in een kas op Hydroponic Floating Rafts, de drijvers van Meteor Systems.