Teeltsysteem

Teelt u legale cannabis of heeft u voornemens om legale cannabis te gaan telen? Dan kunnen wij u uitstekend van dienst zijn met een op maat gemaakte oplossing! Meteor Systems produceert en distribueert teeltsystemen voor de wereldwijde legale cannabisteelt.

Duurzame teeltgootsystemen

Teeltgoten zijn de basis voor het kweken van cannabis in tuinbouw kassen of indoor. Uw gewas en de voorkeuren voor een teeltmethode bepalen welk teeltgootsysteem het beste bij u past. Onze teeltgoten worden gemaakt van hoogwaardig Europees bandstaal met daarop meerdere lagen coating. Wij garanderen dat de goten jarenlang professioneel gebruikt kunnen worden. Daarnaast wordt het drainwater door onze teeltgoten opgevangen en gerecirculeerd.

Maatwerk

Meteor systems heeft in de afgelopen 20 jaar diverse teeltsystemen met daarbij 35 verschillende teeltgoot types ontwikkeld. Hierdoor heeft Meteor Systems een breed scala aan mogelijkheden waarbij er altijd een is die past bij uw wensen. Het type teeltsysteem in combinatie met een bepaald teeltgoottype dragen bij aan uw succes voor het telen van legale cannabis. Wij kunnen u adviseren over de teeltgootsystemen en deze volledig aanpassen naar uw wensen.

Voordelen

Teeltgootsystemen bieden meerdere voordelen. Het teeltgootsysteem wordt ondersteund door gootsteunen of tafels of opgehangen aan het traliewerk. Door het ophangsysteem ontstaat er een vrije ruimte onder het gewas, wat zorgt voor een betere luchtstroom rond het gewas en het vermindert het risico op ziekten. Dankzij de teeltgootsystemen van Meteor Systems wordt het drainwater van de planten gescheiden om wortelziektes zoals fusarium en Pythium te voorkomen. Hierdoor is de kans op het doorgeven van enige besmettingen aanzienlijk vermindert.

Teeltgoten zijn in hoogte verstelbaar, waardoor de afstand tussen de planten en de lampen optimaal kan worden benut. Bovendien is het arbeidsvriendelijk en kunnen werknemers op ideale hoogte aan de planten werken.

Naast teeltsystemen produceert Meteor Systems irrigatieslangen en druppelsystemen die aan de teeltgoten worden bevestigd. Op deze manier zorgt het irrigatiesysteem er door middel van druppelaars met druppelcompensatie voor dat de eerste en de laatste plant op een rij precies dezelfde hoeveelheid water krijgt.

Productie en levering van uw teeltsysteem

Afhankelijk van uw situatie kunnen wij de teeltgoten op locatie afrollen of vanuit onze fabriek in losse lengtes aanleveren. In beide gevallen kunnen wij u voorzien van alle benodigdheden voor een compleet teeltsysteem voor legale cannabis en deze wereldwijd transporteren. Wij produceren alle materialen en systemen in eigen fabriek, waardoor u verzekerd bent van de snelste levering en de meest hoogwaardige kwaliteit.

Over Meteor Systems

Meteor Systems is een Nederlands familiebedrijf uit Breda dat generaties terug gaat in de Nederlandse glastuinbouw. Met drie vestigingen, in Nederland, Noord-Amerika en China , weet Meteor Systems al meer dan 20 jaar deze kennis succesvol te vertalen naar de nieuwste tuinbouw technologieën wereldwijd.  Sinds 2017 produceren we ook complete teeltsystemen en irrigatiesystemen voor de legale cannabissector. Onze teeltsystemen worden in steeds meer landen toegepast voor de legale teelt van cannabis. Grote legale cannabis ondernemingen, zoals Canopy Growth Corp, Aurora Cannabis, Tilray, Cronos Group, Pure Sunfarm en Aphria Inc, zijn klanten van Meteor Systems.