De fabriek van Meteor Systems

De hoofdvestiging van Meteor Systems is gevestigd in Breda. Hier worden alle materialen geproduceerd van de grondstoffen staal en kunststof. Met een geavanceerd machinepark worden alle artikelen nauwkeurig op maat gemaakt.

Op de kunststofafdeling staan extrusielijnen en spuitgiet- en assemblagemachines.Deze zorgen onder andere voor de geautomatiseerde productie van PE slangen en druppelaars. Door deskundig personeel worden deze op de assemblageafdeling voorgemonteerd tot druppelsystemen en bij de tuinder afgeleverd.

Buiten de kunststofafdeling beschikt Meteor Systems over machines voor diverse staalbewerkingen. Op de slitlijn worden volledig geautomatiseerd rollen plaatstaal in de juiste breedte gesneden. Vervolgens worden ze samen met onze mobiele rolvormmachines over de hele wereld getransporteerd om op elke locatie teeltgoten te kunnen rolvormen.

Verder beschikt Meteor Systems over 3D draadbuigmachines, persstraten, rolvormstraten met pons-, stans- en klinkunits, lasersnijder en kantbanken. Deze machines produceren onder meer de ophang- en ondersteuningssystemen, zoals gootophangingen, buisrailsteunen en langliggers.