25 jaar Meteor Systems!

Wist u dat het 25 jaar geleden is dat Chris en Jeanine Bastiaansen Meteor Systems in Etten-Leur hebben opgericht? Dat betekent dat wij dit jaar een jubileum mogen vieren. Dit mag niet ongemerkt voorbijgaan. Hierbij presenteren wij ons feestelijke logo dat in 2022 zichtbaar zal zijn.

Meteor Systems is in 1997 opgericht en viert in 2022 dus haar jubileum. In 25 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde fabrikant voor het ontwerpen en produceren van complete teeltsystemen voor de professionele tuinbouw.

Sinds het stichten van het bedrijf hebben we een aantal belangrijke stappen gezet:

  • 2000 - opzetten van een vestiging in Noord-Amerika
  • 2009 - overname van een groot staalverwerkingsbedrijf
  • 2011 - overname van een producent van tunnelkassen
  • 2016 - verhuizing naar een groter pand in Breda
  • 2019 - opening van een vestiging in China

Met meer dan 130 gemotiveerde medewerkers en dankzij de duurzame relaties met klanten en leveranciers, bedient Meteor Systems de internationale tuinbouwmarkt sinds 25 jaar zeer succesvol vanuit haar hoofdvestiging in Nederland.

Wat maakt Meteor Systems zo uniek?

Met een machinepark voorzien met van de modernste technologieën wordt bij Meteor, als enige bedrijf wereldwijd, alles voor de inrichting van tuinbouwkassen en -tunnels onder één dak geproduceerd. Denk hierbij aan 35 types teeltgoten, ondersteunings- en (beweegbare) ophangsystemen, irrigatiesystemen, verwarmingsartikelen zoals buisrailsteunen en lange liggers, kunststofproducten voor het (op)kweken van aardbeien, drijvers voor de teelt op water, verticale teeltrekken en fruitoverkappingen. Onze teeltgoten worden door mobiele rolvormmachines wereldwijd op locatie voltooid.

Het productieproces wordt volledig in eigen regie beheerd, waardoor de communicatielijnen kort zijn en het overzicht bewaard blijft. Een groot voordeel vormen de lange en duurzame relaties met prominente grondstofleveranciers. Door deze bevoorrechte positie is het op voorraad houden van staal en kunststof, zelfs tijdens de coronatijd, nauwelijks een probleem.

De producten van Meteor Systems zijn geschikt voor toepassing in grote kascomplexen, (semi-) buitenteelten en indoor farming overal ter wereld. Het unieke productaanbod maakt Meteor Systems een interessante samenwerkingspartner voor o.a. kassenbouwers, installateurs, turn-key leveranciers en eindgebruikers. Van ontwerp tot uitvoering en in overleg met de klant worden al jaren unieke tuinbouwprojecten gerealiseerd. Inmiddels is het klantenbestand enorm uitgebreid en bestrijkt het alle continenten. Hierdoor wordt er altijd rekening gehouden met specifieke (klimaat)omstandigheden in een bepaald land en kunnen producten daarop worden aangepast.

De specialisten van Meteor Systems hebben allemaal ruime ervaring in de tuinbouwsector en/of zijn hiermee opgegroeid. Door deze expertise in-house te bundelen, staan zij dicht bij de teler en denken mee over oplossingen voor tuinbouw-technische uitdagingen. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant, flexibel te zijn en custom-made systemen te ontwerpen, zijn door de jaren heen innovaties ontwikkeld waar de internationale tuinbouwsector dankbaar van profiteert.

Zo is recentelijk onze zogenoemde Hydroponic Floating Raft, een uitgekiende drijver voor de teelt op water (DFT & NFT), op de markt gebracht. Meteor Systems staat vooraan wat betreft internationale technologische ontwikkelingen in de verticale teelt (vertical farming), met name indoor. Het gaat hier om een meerlaags teeltrek voor zaaien, kiemen, opkweken en oogsten van een gewas in één (gesloten) ruimte. Ook hebben we onze speciale Mini-Air fruitoverkapping met teeltsysteem, om buitengewassen beter te beschermen en niet meer in volle grond te hoeven telen. Voor de opkweek van aardbeienplanten is een speciaal traysysteem op rails ontwikkeld dat geschikt is voor buiten, of onder teeltgoten in de kas en kleine binnenruimtes.

Onze producten zijn ontwikkeld met het oog op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid, waterbesparing en circulaire economie. In samenwerking met onderzoeksinstituten en universiteiten, zoals Wageningen Universiteit Research en HAS Den Bosch, worden proeven opgezet om nieuwe ontwikkelingen te testen die voldoen aan de huidige klimaatomstandigheden en de door ons gestelde eisen.

Meteor Systems hecht niet alleen veel waarde aan innovatie, maar ook aan alle relaties, kennis en ervaringen die we door de jaren heen hebben opgebouwd. Wij staan voor kwaliteit en flexibiliteit, en weten daarmee telkens onze concurrenten achter ons te laten door in de markt te staan.

Meteor Systems nieuwe distributiepartner van Berg Hortimotive in Canada

Toenemende vraag naar verbeterde interne logistieke oplossingen in Canada.