Meteor Systems werkt samen met Octinion aan revolutionair project!

Meteor Systems werkt samen met Octinion aan een revolutionair project. Dit is mede mogelijk gemaakt door de subsidie van Interreg, Vlaanderen-Nederland, een Europees fonds voor regionale ontwikkeling.

Rubion, zo heet de plukrobot die het Belgische R&F-bedrijf Octinion (Leuven) heeft ontwikkelt. De robot navigeert volledig autonoom door de aardbeien, detecteert de rijpe vruchten, plukt ze zonder beschadigen en sorteert ze meteen in de eindverpakking. Rubion de eerste robot die klaar is voor de toepassing in verhoogde teeltsystemen. Daarbij maakt het niet uit of de teelt in een kas staat of onder een ander type overkapping.

Voor deze innovatie heeft Meteor Systems speciale teeltgoten ontwikkelt. Daardoor rijdt deze robot zelfstandig door de kas en plukt ongestoord de aardbeien.  Het resultaat is een optimale setting van teeltsystemen in combinatie met het automatisch plukken van de aardbei. Met de opkomst van het verticaal telen is dit een aanwinst. De robot werkt in namelijk in alle klimaten en omstandigheden, ook waar het voor de mens niet verantwoordelijk is.

Genomineerd voor de KVK Innovatie award!

Finalist van de KVK Innovatie award! Met de duurzame innovatie de Hydroponic drijver heeft Meteor Systems de finale gehaald.