Druppelsystemen voor de glastuinbouw

Druppelslangen zijn belangrijk voor de toevoer van water en meststoffen naar uw gewassen. Het zijn de slagaders van een irrigatiesysteem. Zij brengen de voedingsstoffen naar de planten waar deze van moeten leven en afhankelijk van zijn. Om een hoge opbrengst te garanderen heeft Meteor Systems diverse soorten druppelslangen ontwikkeld, waarmee u zowel water als voedingsstoffen bespaart.

Geïnteresseerd in een druppelslang?

Neem contact op met onze experts! Wij ontwerpen de ideale oplossing voor u.

Druppelsystemen

Meteor Systems levert druppelslangen, druppelaars en plantpennen voor zowel binnen- als buitenteelten. Zo kunnen wij elke teler een passende oplossing bieden voor het gewenste irrigatiesysteem. Onze slangen, druppelaars en plantpennen zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige kunststoffen. Dat maakt ze stabiel, duurzaam en Uv-bestendig. Ze zorgen voor een precieze toevoer en voorzien alle planten van dezelfde hoeveelheid water en voedingsstoffen.

Met een druppelsysteem van Meteor Systems bent u ervan verzekert dat het water direct bij de wortels wordt gebracht en verdamping wordt geminimaliseerd. Met onze producten kan dit met slangen op de grond of aan de teeltgoot worden gehangen.

Verschillende soorten druppelslangen

Druppelslangen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Meteor Systems biedt u inline of vertakte irrigatiesystemen met bijbehorende onderdelen zoals de Supertif druppelaars en Wingpeg plantpennen.

Meteor Systems levert inline slangen in drie varianten:

 • de Hydrogol inline slang met van ronde labyrintdruppelaars;
 • de Hydro PC inline slang met ronde, drukgecompenseerde druppelaars;
 • de Hydro PCND inline slang met ronde drukgecompenseerde en zelfsluitende druppelaars.

Behalve de genoemde inline-systemen hebben we nog drie andere types slangen:

 • PE-slangen
 • Microslangen
 • Capilair

Innovatie voor de beste manier van watergeven

Bij Meteor Systems hebben innovatie en verbetering altijd voorop gestaan. Zo hebben wij als eerste een irrigatieslang ontwikkeld met een witte buitenkant en zwarte binnenkant, om de invloed van zonlicht tegen te gaan. Zo kunnen wij een lage, constante watertemperatuur garanderen en het risico van omgevingsstress bij planten verminderen. Door ons op dit soort innovatieve oplossingen te focussen, blijven wij u ondersteunen in het bereiken van de best mogelijke groei voor uw gewas.

In eigen fabriek geproduceerd

De druppelsslangen van Meteor Systems worden in onze eigen fabriek in Nederland geproduceerd. Kiezen voor Meteor Systems houdt in:

 • Maatwerk voor maximale efficiëntie voor de groei van uw gewas.
 • Meer dan 20 jaar ervaring.
 • Levering van producten over de gehele wereld.
 • Technische ondersteuning waar nodig.
 • Persoonlijk contact.