Taiwan Joydon

Het Taiwan Joydon project is een semi-gesloten kas die in 2013 is gebouwd door een goede klant van Meteor Systems, Oritech Beijing. De totale oppervlakte van de tuinbouwkas is 7000m2. Hier worden voornamelijk tomaten en komkommers geteeld om de Taiwanese regio dagelijks van verse groenten te voorzien.

Inmiddels bestaat Joydon acht jaar en kijkt succesvol terug op de start in 2013. Het bedrijf is nog steeds groeiende en de vraag naar hun groenten blijft stijgen. Door voortdurend te innoveren en de plantvariëteiten aan te passen aan de behoeften van de consument, wordt een maximale opbrengst en hoge omzet gegenereerd. Zo worden er onder meer speciale Japanse tomatenrassen geteeld die uniek van smaak zijn. Deze zijn moeilijk te telen, kennen een lage oogst opbrengst, maar zijn erg winstgevend. De vraag naar deze tomaten in Taiwan is groot en consumenten zijn bereid hier meer voor te betalen.  Om de gezonde groei van Joydon door te zetten, worden er momenteel plannen uitgewerkt voor een uitbreiding van de kas.

Meteor Systems heeft het teeltsysteem geproduceerd voor het gehele Joydon-project. Er is in 2013 gekozen voor een ontwerp met het goottype GM-07. Het drainwater wordt hierin opgevangen en gerecirculeerd. De beplanting vindt op efficiënte wijze plaats, bovendien garandeert de kwaliteit van de gebruikte materialen een lange levensduur van het teeltsysteem. Door de schoonmaakinstructies van Meteor Systems te volgen en de teeltgoten goed te onderhouden, worden hoge opbrengsten van de Joydon producten behaald. Het GM-07 teeltsysteem is niet alleen populair in Taiwan, ook in Amerika en Europa wordt voor het grootschalig telen van tomaten gekozen voor dit goottype. Het merendeel van de tuinders gebruikt het GM-07 teeltsysteem al minimaal 10 tot 15 jaar.

De Kruidenaer

De Kruidenaer is gevestigd in Etten-Leur en teelt verschillende soorten kruiden, maar ook sla en paprika’s. De totale kasoppervlakte beslaat ongeveer 32,5 hectare.