John Vermeiren

John Vermeiren is al vele jaren een succesvolle tomatenteler uit België en werkt sinds de jaren ’90 samen met Meteor Systems. Inmiddels is zijn bedrijf zodanig gegroeid, dat hij samen met zijn partners over verschillende tomatenkassen beschikt, waarvan VW Tuinderijen 8,3 ha, Hortipower 14,5 ha, VW Maxburg 10 ha, Meerfresh 13,6 ha en nog eens 38 ha in Amerika.

John Vermeiren over Meteor Systems:

Mijn eerste producten van Meteor heb ik halverwege de jaren ’90 aangeschaft. Ik weet nog goed dat Meteor Systems als één van de eerste bedrijven wereldwijd het telen op goten heeft geïntroduceerd. Ik was enthousiast om het telen op de volle grond los te laten. Immers, het substraat ligt veel strakker, geen wortels meer in contact met de grond en het luchtige klimaat onder de teeltgoten maakt het jonge gewas veel actiever. In het begin van de teelt is er arbeidswinst omdat het gewas makkelijker te bewerken is.

Een sterke kracht van Meteor is het persoonlijk contact en het samen ontwikkelen van nieuwe teelttechnieken. Zo hebben wij samen gewerkt aan combinatiebeugels die de CO2 slang, verwarming en druppelslang tegelijkertijd dragen. Niet onbelangrijk vind ik dat alles netjes compact en strak is afgewerkt en dat het zit waar het moeten zitten. 

Ik heb altijd nauw contact gehad met Chris en nu is dat Peter Lexmond. Rens Wijnen heeft de gehele watertechniek gedaan. Een tijd geleden had ik problemen met een verschillende hoeveelheid druppelafgifte. Dit werd snel opgepakt en samen zijn we gaan onderzoeken hoe dit is ontstaan. Van installatie tot druppelaar zijn we uitvoerig gaan testen. Dat is het prettige aan onze samenwerking, communicatielijnen zijn kort en het zijn duurzame en degelijke producten waar zij voor 100% achter staan.

De Kruidenaer

De Kruidenaer is gevestigd in Etten-Leur en teelt verschillende soorten kruiden, maar ook sla en paprika’s. De totale kasoppervlakte beslaat ongeveer 32,5 hectare.