Beeren Brüder

In samenwerking met de gebroeders Thiedemann van Beeren Brüder, Ridder Drive Systems en Van der Valk Horti Systems, heeft Meteor Systems een Mini-Air project geleverd dat het mogelijk maakt om buiten onder plastic overkappingen te telen. Beeren Brüder is een biologische kwekerij met generaties kennis van de aardbeien-, frambozen- en bramenteelt. Het familiebedrijf wordt gerund door Klaus en Frank Thiedemann en is gelegen in Oesterwurth, in de Duitse regio Dithmarschen.

Dit is het eerste Mini-Air project in het noorden van Duitsland. Wat dit project bijzonder maakt, is dat deze Mini-Air van een automatisch ventilatiesysteem is voorzien, waardoor de overkappingen met een klimaatcomputer eenvoudig automatisch te openen en te sluiten zijn.  

Klaus Thiedemann van Beeren Brüder over Meteor Systems:

“Afgelopen jaar reed mijn broer Frank door Nederland en kwam op bezoek bij een teler die werkte met de Mini-Air van Meteor Systems voor de teelt van bramen. Het klimaat in de Mini-Air was beter in vergelijking met die onder conventionele regenkappen. Wij vonden het systeem zo interessant, dat we contact opnamen met Arnold Bol, teeltspecialist bij Meteor Systems voor Duitsland.

We kozen voor het Mini-Air regenkappensysteem van Meteor Systems voor de frambozenteelt. Zo konden we de meeste controle krijgen over het teeltklimaat en de temperatuur. Ook is de ventilatie door de automatisering veel efficiënter. Tot nu toe werden onze tunnels handmatig geventileerd en was wind een belangrijke en lastige factor. Met het automatische ventilatiesysteem van de Mini-Air kunnen we de windcirculatie beter onder controle houden en reduceren tot minimale luchtbewegingen in de tunnel.

De Mini-Air is oorspronkelijk ontworpen voor de aardbeienproductie, waarbij de planten aan de constructie hangen. Daardoor heeft de Mini-Air constructie een stevige en sterke onderbouw. Dat maakt het systeem ook geschikt voor de frambozenteelt en de sterke wind waar we in deze regio mee te maken hebben.

Het Mini-Air regenkappensysteem met automatische ventilatie leent zich bijzonder goed voor producenten die net als wij biologisch telen en niet met grote machines werken. De Mini-Air stelt ons in staat om een betere kwaliteit frambozen en een hogere opbrengst te bereiken. Wij zijn tevreden over het product zelf en over de service en de communicatie. We kunnen Meteor Systems zeker aanbevelen.“

 

DeGoede Farms

Ben en Benjamin DeGoede wilden graag verder innoveren en zijn in 2021 overgestapt op Deep Flow Technique (DFT), het hydroponisch telen van bladgroenten en kruiden op een vijver in een kas op Hydroponic Floating Rafts, de drijvers van Meteor Systems.