Eerste rozenoogst van Baiyi Group op Valentijnsdag 2021

Sinds 2019 heeft Meteor Systems een vestiging in China. Onze lokale collega Junyi Xu helpt klanten daar bij de ontwikkeling en opbouw van hun teeltbedrijf. Een voorbeeld is de Baiyi Group. Zij beheren o.a. grote retail- en tuinbouwbedrijven in West-China. De onderneming vestigde zich in1992 in Linxia en kiest voor de innovatieve teeltoplossingen van Meteor Systems.

Baiyi Group over Meteor Systems:

“We kwamen voor het eerst met Meteor Systems in aanraking door andere projecten in China waarvoor zij producten hadden geleverd. De vertaling van de Nederlandse tuinbouwkennis naar technologie in de praktijk sprak ons erg aan. We werken samen met toonaangevende leveranciers en daarom kozen wij voor het teeltsysteem van Meteor Systems. Een groot voordeel is dat Meteor Systems in China is gevestigd en over een Chinees team beschikt.

Het technisch personeel van Meteor Systems vervaardigt teeltgoten op locatie met een rolvormmachine. De specialisten werken snel en efficiënt, waardoor het teeltsysteem in drie dagen geïnstalleerd werd. Tijdens het gehele project verliep de communicatie gemakkelijk en ondanks de corona-pandemie bleven alle werkzaamheden binnen de planning. Wij raden een samenwerking met Meteor Systems dan ook zeker aan.”

In januari is het rozenproject van Baiyi Group gestart, met niet alleen een betere kwaliteit rozen maar ook goede arbeidskansen voor de lokale bevolking in West-China. De eerste oogst wordt op Valentijnsdag 2021 verwacht. Baiyi Group is een van de eerste snijrozenproducenten in China die gebruikmaakt van tuinbouwtechnologie uit Nederland. Meteor Systems heeft voor dit project het volledige teeltgotensysteem geleverd. Teeltgoten vangen het drainwater op dat kan worden hergebruikt. Dit levert een besparing op van water en meststoffen.

De snijroos heeft in China het grootste marktaandeel onder de snijbloemen en door de toename in koopkracht blijft de vraag stijgen. Het Baiyi Group-project kan in de toekomst dan ook worden uitgebreid van de huidige drie naar maar liefst zes hectare.

DeGoede Farms

Ben en Benjamin DeGoede wilden graag verder innoveren en zijn in 2021 overgestapt op Deep Flow Technique (DFT), het hydroponisch telen van bladgroenten en kruiden op een vijver in een kas op Hydroponic Floating Rafts, de drijvers van Meteor Systems.