Eerste rozenoogst van Baiyi Group op Valentijnsdag

Sinds 2019 heeft Meteor Systems een vestiging in China. Junyi Xu is onze collega en woont daar. Zij helpt Chineese klanten bij de ontwikkeling en opbouw van hun teeltbedrijf. Een voorbeeld is de Baiyi Group. Zij beheren o.a. grote retail- en tuinbouwbedrijven in West-China. Het bedrijf vestigde zich in 1992 in Linxia en kiezen voor de innovatieve teeltoplossingen van Meteor Systems.

Baiyi Group over Meteor Systems:

We kwamen voor het eerst met Meteor Systems in aanraking door andere projecten in China waar zij hadden geleverd. De vertaling van de Nederlandse tuinbouwkennis naar technologie in de praktijk sprak ons erg aan. We werken samen met toonaangevende tuinbouwleveranciers, daarom kozen wij voor het teeltsysteem van Meteor Systems. Een groot voordeel is dat Meteor Systems in China is gevestigd en over een Chinees team beschikt.

Baiyi Group is één van de eerste snijrozenprojecten in China die gebruik maken van de tuinbouwtechnologie uit Nederland. Meteor Systems heeft voor dit project het volledige teeltgotensysteem geleverd. Teeltgoten vangen het drainwater op dat kan worden hergebruikt. Dit levert een besparing op van het waterverbruik en de meststoffen. Het technisch personeel van Meteor Systems produceert teeltgoten op locatie met een rolvormmachine. De technische specialisten werken snel en efficiënt, waardoor het teeltsysteem in drie dagen geïnstalleerd werd. Tijdens het gehele project verliep de communicatie gemakkelijk. Ondanks de Corona-pandemie verliepen alle werkzaamheden volgens planning.  Wij raden een samenwerking met Meteor Systems dan ook zeker aan.

De snijroos heeft het grootste marktaandeel onder de snijbloemen in China en door de toename van de koopkracht stijgt de vraag naar rozen. In januari is het rozenproject van Baiyi Group gestart en de eerste oogst wordt op Valentijnsdag 2021 verwacht. Het project heeft een oppervlakte van drie hectare en kan in de toekomst zelfs uitgebreid worden naar zes hectare. Het project brengt niet alleen een betere kwaliteit rozen op de markt, maar biedt ook goede arbeidskansen voor de lokale bevolking in West-China. Dit is de toegevoegde waarde van het rozenproject van Baiyi Group.