PIB INDIA CLUSTER BEZOEKT HYDERABAD EN DELHI TIJDENS NIEUWE HANDELSMISSIE

Van 23 tot en met 30 april bezoekt het Nederlandse publiek-private samenwerkingsverband HortiRoad2India Hyderabad en Delhi tijdens een handelsmissie naar India.

Bron : Dutch Greenhosue Delta

Dit Partners In Business (PIB) initiatief heeft als doel de Nederlandse tuinbouwsector te positioneren als een betrouwbare partner voor India's groeiende vraag naar gezonde, verse producten. De handelsmissie richt zich op de kansen van de groeiende marktvraag naar veilige en gezonde groenten en fruit binnen de metropolen.

Het bezoek aan Hyderabad en Delhi volgt op een eerdere missie naar de Indiase staten Karnataka en Maharashtra in november 2022, waarbij al veelbelovende ontwikkelingen naar voren zijn gekomen. Het vorige bezoek resulteerde in voorstellen voor duurzame projecten, waarbij de behoefte aan Nederlandse kennis en geïntegreerde oplossingen ter ondersteuning van de veranderende voedselproductiepraktijken in India werd erkend.

Desh Ramnath, clustercoördinator PIB HortiRoad2India zegt: "Nederlandse technologie is in staat om de keten voor verse producten in staat te stellen schone, veilige en residuvrije producten te telen. Wij geloven dat door de sterke punten van de Indiase markt te combineren met Nederlandse glastuinbouwtechnologie, we een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop verse producten worden geteeld, geleverd en geconsumeerd. We kijken uit naar deze volgende stap in de transformatie van het Indiase tuinbouwecosysteem."

Tijdens het 6-daagse programma zal het Nederlandse cluster van turnkey leveranciers en gespecialiseerde bedrijven investeerders, projectontwikkelaars en retailers ontmoeten. Er zal een aantrekkelijk publiek en privaat programma worden samengesteld met bezoeken aan kasprojecten en praktische trainingscentra. Daarna volgen kennissessies, matchmaking-sessies en netwerkrecepties.

De volgende PIB Cluster leden nemen deel aan de missie van volgende week: Bayer-De Ruiter Seeds, Broekman Logistics, Hoogendoorn Growth Management, Lumiforte, Koppert, Meteor Systems, Priva, Ridder, Van der Hoeven Tuinbouwprojecten en Viscon Group. De missie wordt georganiseerd door Dutch Greenhouse Delta, InnovationQuarter, de Nederlandse ambassade in India en Rotterdam Partners.

Meteor Systems versterkt marktpositie in China

Meteor Systems breidt uit in China. Het bedrijf richt een permanente locatie voor opslag en met daarin onder meer een machine om teeltgoten te wassen in om de Chinese klanten beter van dienst te kunnen zijn. Die machine werd in augustus, per trein (een primeur), naar China vervoerd. 

Vanaf 1 november 2019 begint Xu Junyi als verkoopmanager China voor Meteor Systems. Xu Junyi studeerde aan de Universiteit van Wageningen en heeft enkele jaren ervaring in de Chinese tuinbouwsector.