Hydroponic Floating Raft

Bladgroenten en kruiden kunnen op verschillende manieren worden geteeld. U wilt echter als teler een schoon gewas, een hoge opbrengst en minimale arbeid om de kosten te drukken. Meteor Systems introduceerde daarom de Hydroponic Floating Raft, een innovatieve oplossing voor deze teelten!

Bent u geïnteresseerd in de Hydroponic Floating Raft?

Neem contact op met onze experts.

Hydroponic Floating Raft (drijver)

De drijvers spelen een essentiële rol in het groei proces, ze functioneren als plantondersteuning en als transport medium in en buiten de hydrocultuur vijvers. Deze drijver van de harde kunststof HDPE is onze gepatenteerde oplossing voor zowel de traditionele pluggenteelten als substraatloze teelten. Dit systeem kent meerdere voordelen:

  • De planten groeien zichtbaar beter door het licht dat de drijvers reflecteren én door de constante temperatuur.
  • Alle planten staan op dezelfde hoogte boven het wateroppervlak. Watergeven van bovenaf tegen uitdroging is niet nodig.
  • Planten zijn eenvoudiger uit de drijver te halen door de unieke vorm van de plantgaten. Dit reduceert de arbeidskosten.
  • Een schone drijver voorkomt problemen die zich voordoen bij grondteelt, zoals ziekten en plagen en gebrek aan voeding.

Onze drijvers

Meteor Systems streeft ernaar om wereldwijd innovatieve en succesvolle oplossingen voor de tuinbouw te introduceren. Daarom kijken wij kritisch naar onze producten en systemen, en zijn altijd op zoek naar mogelijkheden tot verbetering. Wij hebben met uw behoeften als uitgangspunt de drijvers geperfectioneerd:

  • Ze zijn gemaakt van de harde kunststof HDPE en gemakkelijk te reinigen.
  • Ze zijn verkrijgbaar is diverse vormen en maten.
  • Ze hebben een lange levensduur.
  • De plantgaten zijn variabel in vorm, grootte en aantal (op aanvraag).
  • Ze zijn eenvoudig in gebruik, zowel handmatig als geautomatiseerd.

 

Het kiezen van de juiste drijver

Het kiezen van de juiste drijver voor uw teelt kan ingewikkeld lijken. Meteor Systems voorziet u echter graag van een gedegen advies. Wij nemen daarbij het gewicht, de teeltwijze, het volume en de aard van het gewas in ogenschouw en ontwerpen vervolgens uw unieke drijversysteem. Zo kunt u er zeker van zijn dat u werkt met de beste oplossing voor uw bladgroenten en/of kruiden!

Complete teeltoplossingen van Meteor Systems

Meteor Systems levert eveneens op maat gemaakte oplossingen voor andere teelten. Als marktleider in complete teeltsystemen creëren wij in onze fabriek tal van verschillende producten. Unieke oplossingen die wereldwijd worden geleverd aan net zo unieke tuinbouwbedrijven. Onze adviseurs en monteurs zorgen ervoor dat u het maximale uit uw teelt haalt.