Kwekerij Deguffroy

Bij kwekerij Deguffroy in het Belgische Oostkamp is een innovatief trayveld voor de teelt van planten in trays opgeleverd. Dit universele mobiele platform, dat beweegt over een railsysteem boven de planten met overdekte werkplaats voor alle handelingen in de teelt, is ontstaan door een specifieke klantwens. 

Innovatief trayveld

Deguffroy vermeerdert op circa 1 hectare aardbeiplanten en was op zoek naar een systeem dat het aantal planten per m2 kan verhogen. Dit innovatieve trayveld maakt het mogelijk van de grond te telen, zonder ruimteverlies voor looppaden. Daarnaast maakt het trayveld het mogelijk optimaal gebruik te maken van het volledige oppervlak en kan veruit geautomatiseerd worden op het gebied van bijvoorbeeld afranken en spuiten.
Naast maximale oppervlakte benutting zijn er meerdere voordelen te behalen in vergelijking met een traditioneel systeem. Zo is er geen contact tussen de planten onderling via het gronddoek, wordt verspreiding en overdragen van ziektes via het gronddoek voorkomen en is er geen risico van opspattend water. Door deze manier van werken is het ook nog eens arbeidsbesparend.

 

Hieronder vind u enkele specificaties:

  • Gewassoort: Aardbeienplanten
  • Oppervlak: 1 HA
  • Goottype: GM27