Teamspirit bij Meteor Systems zorgt voor kippenvel

Hoewel het ook voor Meteor Systems spannende tijden zijn, draait de internationale specialist in teelt- en irrigatiesystemen op volle toeren door. Daarvoor is het bedrijf vooral de medewerkers erg dankbaar, zo geeft Laura Rastovac aan.

Bron: Goedemorgen Groente

in de eerste plaats laat Rastovac weten dat er gelukkig geen coronaslachtoffers te betreuren zijn bij Meteor Systems. “Uiteindelijk is gezondheid toch het allerbelangrijkste. Maar daarnaast zijn ook onze werkzaamheden de afgelopen weken gewoon doorgegaan. De vraag uit de markt is overeind gebleven, waar wij natuurlijk heel blij mee zijn. De uitdaging lag vooral bij de uitvoering.”

Meteor Systems heeft klanten over de hele wereld. En dus kreeg het bedrijf de afgelopen weken te maken met allerlei verschillende richtlijnen en maatregelen die het werk moeilijk maakte. “We zijn telkens stap voor stap te werk gegaan met inachtneming van de regels, om zodoende de gezondheid van onze klanten én van onze medewerkers te kunnen garanderen.” Rastovac raakte onder de indruk van de wijze waarop iedereen binnen de organisatie hierin zijn of haar verantwoordelijkheid nam. “Er was een heel mooi proces zichtbaar bij Meteor Systems, waarbij iedereen de schouders eronder zette en we met elkaar in oplossingen gingen denken. Om er samen voor te zorgen dat de klant niets tekort komt. Dat het in zo’n speciale tijd lukt om de neuzen van zo’n 100 mensen dezelfde kant op te krijgen, vind ik heel bijzonder en daar krijg ik echt kippenvel van.”

Het lukt Meteor Systems tot nu toe dan ook om alle projecten die gepland stonden op te pakken en uit te voeren. “We hebben alles kunnen waarmaken en dat is vooral een teamprestatie. Een hele grote schouderklop voor iedereen. Ook voor de mensen in onze fabriek, die toch gewoon elke dag naar hun werk zijn gegaan. Zij konden immers niet vanuit huis werken.” Al met al is Rastovac dus positief gestemd. “Natuurlijk worden er nu wel minder nieuwe projecten opgezet en gaan we dat echt nog wel merken de komende tijd. Maar ik verwacht dat Meteor Systems goed uit deze crisis gaat komen. En hopelijk het merendeel van de tuinbouwbedrijven met ons.”

Wat kan een cannabisteler leren van telers uit andere branches?

Een mooie samenwerking met de organisatie van de GreenTech, Mitch Vermeiren van VW Maxburg Kwekerijen en Laura Rastovac van Meteor Systems.