Teeltgoten voor aardbeienkweker Portugal

In mei jongstleden heeft Filipe Lopes zijn 1,3 hectare kas in Pombal vol gezet met aardbeienplanten. De kas die dit jaar gerealiseerd werd, is een mooi voorbeeld van jong ondernemerschap in Portugal. Filipe Lopes is 28 jaar oud en een voormalig economie student, zonder enige achtergrond in de agrarische sector. Hij heeft altijd al interesse gehad in gehad in de sector, dus toen het ProDer Programma in Portugal gelanceerd werd, was dat voor Filipe net het laatste zetje dat hij nodig had om zijn eigen bedrijf te starten.
Dit programma zorgt ervoor dat jonge ondernemers zonder enige agrarische achtergrond subsidie kunnen krijgen bij het starten van een bedrijf. Het programma is op dit moment gesloten, maar de verwachting is dat er binnenkort een nieuwe gestart zal worden. Volgens Filipe is dit ook belangrijk; “Portugal biedt naar mijn mening het ideale klimaat en de juiste omstandigheden om competitief zacht fruit te kunnen telen. Ik heb afgelopen week aardbeien van het ras San Andreas gezet en kijk nu al uit naar het moment dat ik kan gaan oogsten. Dan wordt pas echt duidelijk waar je het allemaal voor doet!”
Filipe kwam via Terraguar, een lokaal adviesbedrijf in contact met Jorge Almeida. Die adviseerde Filipe te kiezen voor teeltsystemen van Meteor Systems. Hij is erg tevreden over zijn keuze zaken te doen met Meteor Systems. Een stuk advisering is voor Filipe erg belangrijk. “Meteor Systems zorgde ervoor dat ik kon kiezen voor een systeem dat de groei van de planten optimaal ondersteunt en zorgt voor een goede drainage van de substraatmatten. Vanaf het begin van de bouw tot aan de realisering van het project is Meteor Systems betrokken geweest en heeft mij voorzien van waardevolle adviezen. Het gaf mij het gevoel dat alles onder controle was en ik ervan uit kon gaan dat ik het optimale kan halen uit mijn kas.” Besluit Filipe Lopes.