Positieve ervaringen met de nieuwe GM26 van Meteor Systems.

In 2014 ontwierp Meteor Systems een nieuw goottype, geschikt voor alle teelten. Deze innovatieve goot versterkt het assortiment van Meteor Systems, dat zich blijft onderscheiden door middel van nieuwe types, die aansluiten bij de behoefte van de teler van vandaag.
Doordat deze goot gesloten is, zijn er meerdere voordelen. Er komt geen direct licht in het drainwater, waardoor er sterk minder algvorming is. De kokergoot zorgt ervoor dat het drainwater kanaal beschermd is tegen bladeren, vruchten en vuil. Bovendien voorkomt hij wortelgroei in het drainkanaal. De goot is door zijn vorm bijzonder sterk en heeft hierdoor een hoge toelaatbare belasting. Bij overspanningen van 5 meter of meer is er sprake van een minimale doorbuiging. Het drainwater heeft een korte standtijd in de kas. Zoals alle goten van Meteor Systems is de kokergoot is voorzien van een duurzame en voedselveilige dubbelzijdige coating.
Teler Franky Galle is een van de eerste die de goot in gebruik heeft genomen. De teler is erg tevreden over de GM26. De goot is erg stabiel. Door de gesloten buitenkanten houd ik bovendien alle vuil uit mijn drainkanaal. Ik heb de begeleiding en zorg van Meteor Systems bovendien als zeer prettig ervaren. Aldus Franky Galle.