Duurzaam woonconcept in Rotterdam

Meteor Systems werkt mee aan duurzaam woonconcept

In Rotterdam- Heijplaat vind je het bijzondere Concept House Village. Deze omgeving is speciaal ingericht voor het testen van woningen op het gebied van duurzaam bouwen, wonen en gebiedsontwikkeling. De ideale plek om woningen, producten en systemen real life te testen. In 2012 werd het eerste huis geopend in deze nieuwe “wijk”, toen ontworpen door studenten van TU Delft, inmiddels zijn er tien andere huizen in ontwikkeling. Meteor Systems werkt mee aan de ontwikkeling van één daarvan; het CHIBB.
Bij CHIBB (Concept House Instituut van Bouw- en Bedrijfskunde) werken studenten onder begeleiding aan het uitwerken van een eigen prototype. CHIBB ontwikkelt een extreem en innovatief concept dat niet alleen duurzaam zal zijn op het gebied van minimaal energieverbruik, maar ook inspeelt op alle facetten van duurzaamheid, dus op grondstofgebruik, Cradle 2 Cradle, leefmilieu, waterhuishouding, ecologie en mobiliteit en wel voor de gehele levenscyclus.
Meteor Systems heeft met trots meegewerkt aan dit bijzondere project. Het leveren van materialen voor het CHIBB geeft ons de kans om mee te werken aan innovatie op het gebied van duurzaam wonen. Innovatie en ontwikkeling zijn in iedere branche cruciaal om verder te komen. Binnen onze eigen organisatie is innovatie een van de belangrijkste speerpunten. We hebben dus met veel plezier meegewerkt aan dit project. Veel mensen weten wel dat we actief zijn in de agrarische sector, maar ook daarbuiten doen we verschillende projecten, zoals ook de Vlindertuin in Diergaarde Blijdorp vorige jaar. Het meewerken aan bijzondere projecten geeft ons ook weer veel nieuwe impulsen om innovatief te blijven aldus Peter Lexmond van Meteor Systems.