Over ons

Wereldwijd marktleider in het produceren van complete teeltsystemen

Als fabrikant van complete teeltsystemen produceren wij onder andere stalen goten, druppelsystemen, ophang- en ondersteuningen, draadbuigproducten, bevestigingsmaterialen en fruitoverkappingen. Onze producten worden over de hele wereld toegepast in de tuinbouwsector, bijvoorbeeld bij de teelt van groenten, zacht fruit en snijbloemen.
Meteor Systems biedt kwaliteitsproducten die, met een minimaal verbruik aan water, meststoffen en energie, zorgen voor een optimale groei. Hierbij letten wij niet alleen goed op de gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid, lage lichamelijke belasting en minimalisatie van arbeidskosten. Wij zorgen ook voor een perfecte afstemming op de specifieke eisen van elke teler en zijn of haar teeltomstandigheden.
Het succes van Meteor Systems is mede te danken aan ruim 20 jaar ervaring met de voortdurende innovatie van onze producten.
De gehele productie is in eigen beheer, waardoor communicatielijnen met onze klanten kort zijn en systemen naadloos en eenvoudig op elkaar aansluiten.

Meteor Systems is gevestigd in Breda. In ons pand van ca. 17.000 m² bevinden zich onze productiehallen, magazijnen, laaddoks en kantoren. De complete teeltsystemen worden hier geproduceerd.
Op onze kunststofafdeling staan PE extruderlijnen, spuitgiet- en assemblagemachines en ultrasone lasapparatuur. Samen met deskundig personeel zorgen wij ervoor dat de compleet geassembleerde druppelsystemen netjes bij de tuinder worden afgeleverd.
Op onze staalafdeling snijdt een slitlijn volledig geautomatiseerd rollen plaatstaal in de juiste breedte. Vervolgens worden ze samen met onze mobiele rolvormmachines over de hele wereld getransporteerd om op elke locatie de teeltgoten te kunnen rolvormen.
Onze 3D draadbuigmachines, persstraten, rolvormstraten met pons-, stans- en klinkunits produceren de ophang- en ondersteuningssystemen, zoals gootophangingen, buisrailsteunen en langliggers.
De materialen voor de fruitoverkappingen worden op maat geproduceerd en als een makkelijk te bouwen systeem van buizen, koppelingen, bevestigingsmaterialen en folie bij de klant afgeleverd.
Tot slot sluiten onze dienstverlening en after-sales naadloos aan op onze complete systemen.

Meteor Systems adviseert, ontwerpt en levert. Waar ook ter wereld. Alle reden om voor ons te kiezen!

Kies voor groei, kies Meteor Systems.